OM MIG:

Enda sedan jag fick låna min mammas kamera som ett litet barn har jag varit fast besluten om att föreviga ögonblick som går att se tillbaka på med glädje.

Jag heter Marika Andersson, är 21 år, och har varit etablerad porträtt- och bröllopsfotograf sedan början på 2018. Mina hemtrakter är i Karlskrona, men numera bor och studerar jag i Växjö. En stor fördel med att vara fotograf är dock att du har hela världen som din arbetsplats! Detta gör mig också flexibel till att resa dit efterfrågan leder mig. 

Det finns få saker som gör mig så glad som när jag får möjligheten att fånga de där stunderna som så lätt kan slinka undan. De där stunderna av ren lycka som man minns genom hela livet. Detta är en av de största anledningarna till att jag verkligen brinner för fotograferandet. Att få möjligheten att dela och bevara den där glädjen är något av det absolut vackraste jag vet.

I Sverige bor det över 10 miljoner människor, med minst lika många historier som är värda att berätta. Så varför stanna vid det där typiska modell-utseendet? Mitt mål är att bevisa att alla människor är vackra i sina sanna ljus! Som bevis på detta så genomförde jag GIZA, där inte ens hälften av modellerna hade stått framför en kamera förut. Jag kan stolt säga att i min portfolio är det mindre än 50% som haft modelleefarenhet, men är de mindre vackra för det? Kort svar: Nej, de är alla så otroligt vackra, och jag är så glad att jag fått möjlighet att träda in i deras liv för att visa att normer inte spelar roll för att få en stjärna att skina!

Fotoprocessen börjar redan genom samtalet med den/de person(er) som ska stå i fokus. Då får jag en bild av vem du är och hur just din historia ska porträtteras.

Mitt mål med varje fotografering är att det ska kännas personligt och rätt för just er! Därför är det minst lika viktigt att ni känner er bekväma i sammanhanget, så kan ni med gott samvete lämna över den tekniska delen till mig! 

81913587_516271402319818_4627433258320134144_n

Tveka inte att höra av er om ni har en historia värd att berätta genom kameralinsen!

Kontakt:

Telefon: +46 (0)737122805
E-post: marika@lyckero.se