Kärlek i Blekinge

V50

För att konkretisera min process kan jag börja såhär. Jag har nu sessioner bokade under följande punkter:

  • Gravidfoto
  • Vänskaplig kärlek
  • Syskonkärlek
  • Familjefoto
  • Parfoto

Alla dessa punkter kommer vara med på temat ”Kärlek i Blekinge”, och förhoppningsvis får jag ihop kompositionen så att alla resultat hamnar på väggen.

Nu tar jag ledigt inför Julen på denna fronten, så mer info får ni efter högsäsongen.
Ha det så bra!

____________________________________________________________________________________________

V48

Några veckor har gått sedan jag senast uppdaterade här, och det är minst sagt några intensiva sådana.
Har sökt inspiration på så många ställen. Ställt frågor till fotografer, tagit foton på både föreställning, kontor och på alla lediga tider som jag fått… Och på det har jag hållit två arbetsplatser uppe, samt kommit längre i min process att starta enskild firma.

DSC_0399

Men det var inte kring detta jag tänkte uppdatera er idag, utan snarare kring hur långt jag kommit i min planering.
Temat kommer vara ”Kärlek i Blekinge” och det är ett ämne jag försöker nå ut med till andra i nuläget. Söker modeller som vill ställa upp, för att både kunna visa vår vackra natur, men även kärleken till varandra. För är det någonting jag skulle säga att jag verkligen älskar att fota så är det definitivt parbilder! Jag blir liksom så rörd i stunderna och så himla glad för att jag fryser dem och bevarar dem åt modellerna. Nu har jag dessutom fördelen att ha väldigt fotogeniska kompisar, vilket är helt underbart!

DSC_0460

För dig som läser detta vill jag att du ska hålla frågan öppen för dig själv:

Vill jag, eller någon jag känner ställa upp på detta? 

Om svaret är ”JA!” så stör dörren öppen här. Mina kontaktuppgifter hittar ni längst ner på sidan, eller under fliken ”Om Mig”. Då kommer jag såklart att ge er mer information, och skulle det vara så att ni inte vill bli upphängda på en vägg (Kallinge flygplats) så tar jag hänsyn till det! Allt jag vill göra är att förverkliga stunder och göra det jag älskar.

Det är inte svårare än att skriva en mening om att du är intresserad, så löser jag resten.

____________________________________________________________________________________________

V44
Igår förmiddags var jag på möte med en fotograf som hade mycket att komma med!

Herregud vad mycket det ger att prata med någon som är verksam inom samma sak som en själv! Att kunna dela andras passioner är så himla häftigt tycker jag.

Robert Ekholm, fotografen av Blekinge arkipelag som har sina bilder på Kallinge flygplats i nuläget är denna fotograf som jag nämnt nu i början. Han tipsade om allt från vilket material på bildutskrifterna han ansåg fungerade bäst på platsen, till att tänka på både budskap i sin utställning. ”Det handlar om att ha någonting att berätta” förklarar han och nämner själv hur han ville framhäva Blekinges vackra biosfär som alltför få känner till.
Han gav även många tips kring hur han kom fram till kompositionen. ”Prova på papper först!” uppmanade han om, och förklarade sedan hur han hade börjat med en skalenlig prototyp då han skrev ut alla foton han kunde tänka sig att ha med. Dessa flyttade han runt och fotade när han kände att kompositionen blev bra. Sedan frågade han om andras synpunkter. En process som tog ganska lång tid, men som i slutändan gav ett mycket fint resultat.

Så nu är min hjärna i full gång med tankar och idéer som kommer fästas ner i en färdig plan så fort som möjligt. Sedan är det bara att jobba på med sessioner och börja räkna ner tills dagen kommer. Tagga!

_____________________________________________________________________________________________
V.43
Idag var jag på Kallinge flygplats och fick besked om hur och när min utställning kommer att ske.
I tre månader fr.o.m. den 1 April år 2018 kommer mina foton hänga på denna vägg ni ser nedan, där Robert Ekholm i nuläget har sin utställning med tema ”Stillsamma stunder och möten i Blekinge Arkipelag”. Ekholm är en fotograf som arbetar på Naturum i Ronneby, som jag förhoppningsvis kommer att komma i kontakt med i framtiden, för tips kring min utställning.

Att jag om ungefär ett halvår ska vara ”ersättare” för hans fotografier är för mig helt overkligt! Det blir ett stort steg för mig från det att jag endast fotograferat som en hobby och som skolämne, till att få en hel vägg helt för mig själv på en plats där över 50 tusen personer passerar på ett kvartal… Helt sjukt!

Hoppas ni är lika upprymda över detta som jag är, för nu börjar motivationen på riktigt! Snart blir det dags för de första sessionerna, och nya inlägg om det kommer allt eftersom.

Ha nu en trevlig helg på er, och ett riktigt härligt fredagsmys!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: